Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Od Zera do Bohatera - Sura BM | Old Style :)

MrPiotrek122

Szaman Smok vs Leczenie  

43 użytkowników zagłosowało

1. 1. Nastepny poradnik ma byc o :

• Szamanie Leczenie
      17
    • Szamanie Smoku
      26

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema !

Dzisiaj powiemy sobie tak troszke o postaci Sura BM

Tutaj macie poradniki z tej serii , ktore pisalem bardzo bardzo dawno temu :

Pozostale o wojowniku mentalnym / ninjy dagger gdzies mi zaginely ;/

Poradnik o Surze BM nie bedzie dotyczyl expa , poniewaz jest on taki sam jak w innych przypadkach jednak wytlumacze problematyke expa ale za to poswiecimy uwage skillom oraz ekwipunkowi

;)

1. Exp

Wszystko macie opisane w poprzednich poradnikach a generalnie expowiska sa te same jednak w zakładce " Skille " przedstawie wam co zrobic aby expilo sie duzo lepiej gdyz exp Sura BM to wg mnie lekka udreka ;). Chodzi o to , ze sura BM ma cholernie slaby DMG i szybkosc ataku jak na poczatek gry. Potem tez nie jest latwo mozna powiedziec , ze gdyby nie Mroczna Ochrona to exp ta postacia solo bylby niemozliwy.

1.2 Statyski oraz skille do expa

Statystyki :

INT - Full

WIT - Full

ZRE - Reszta

SIL- Polecam maxowac dopiero na koncu

HP : Minimum 11k

Skille :

Mroczna Ochrona M6 +

Ogniste Uderzenie m6 +

Dlaczego tylko 2 skille wymieniłem ? Bo generalnie do expa innych skilli sie nie uzywa , a ten poradnik dotyczy PVP to byl tylko taki maly wstepiik jezeli ktos by sie pytal o exp ta postacia.

Jezeli ktos potrzebowalby bardzo EQ do expa to powinno wygladac mniej wiecej tak :

1.3 EQ ( Wiadomo nie kazdy posiada wiele yang wiec oczywiscie jezeli stac was na zatruty miecz / stalke to wiadomo , sokola itp itd to wiadomo ze mozna kupic )

Fms +9 sr 30% + ( kd moba smierci +3/4 )

Zbroja na 34/42 +9 ( kd defa speeda +3/4 ) lub na 48/54 +6-9 ( def speed uchylka +3/4 ) , moze byc z bonami pod HP + % do PZ/PE

Wyywajacy helm +9 / Zamkowy Helm +7-9

5katna +9 / Okragla +7-9 , moze byc z NNO i % na blok

Srebrna bransoletka +9 , Biale Zloto +8/9 , moze byc z % na szycie + % do PZ/PE

Kolczkyki z niebianskich lez +7-9 / Kolczyki z Bialego zlota +8/9

Naszyjnik najlepiej z niebianskich lez a jak nie to obojetnie jaki ale zeby mial 1,5 - 2k hp

Buty +7-9 ( zeby miec troszke wiecej speeda ) ale musza miec 1,5 - 2k hp , ewentualnie 5/8% szybkosc ataku

FULL BIOLOG !

2. Skille

Sura BM to taka postac ktora jest uwazana za najlepsza w PVP , czy to prawda? Po czesci tak bo dobrze zrobiona Sure BM malo kto pokona ale to nie oznacza , ze nie jest to postac ktorej nie mozna zlozyc na PVP.

1. Full PVP ( jezeli mamy dobre eq i spora ilosc many )

Mroczna Sfera -> Mroczna Ochrona -> Duchowy Cios -> Ognisty Duch -> Mroczne Uderzenie -> Ogniste Uderzenie

2. Stanardowy ( uniwersalny pol pvp/ pol exp )

Mroczna Ochrona -> Mroczna Sfera -> Mroczne Uderzenie -> Ogniste Uderzenie -> Ognisty Duch -> Duchowy Cios

3. Exp ( tak jakby ktos chcial

:D )

Mroczna Ochrona -> Ogniste Uderzenie -> Mroczne Uderzenie -> Duchowy Cios -> Mroczna Sfera -> Ognisty Duch

Wiekszosc buildow chyba zrozumiala chociaz bardziej chcialbym sie odniesc dlaczego w buildzie Full PVP miejsce 3 zajmuje Duchowy cios a nie np duszek lub mroczne ? Ognisty duch nie odgrywa az tak bardzo istatnej roli oprocz tego , ze zadaje jakis tam DMG co 3 sekundy. Wg mnie duchowy cios sprawdza sie lepiej gdyz spowalnia naszego przeciwnika i to nawet sporo daje , zadaje jakis sredni DMG i i ma maly cooldown. Ewentualnie zamiast duchowego ciosu mozemy dac mroczne uderzenie ale ono zadaje tylko DMG ale ma szybszy cooldown od duchowego ciosu. Generalnie podstawa PVP jest ochronka + sfera bo dzieki temu mam zmniejszone otrzymywane obraznie i mozemy pierdzielnac niezlym krytem

:D

3. EQ do PVP :

Generalnie wszystko zalezy od tego jaki mamy level.

Bron : FMS/Miecz Szponu Ducha/Swiety Miecz ( KD klasowe zalezy jakie wolicie +3/4 no i oczywiscie cos do inta/ludzi/krytyka tez moze sie przydac)

Zbroja : Najlepiej jakas +9 z kd defa oraz speeda +3/4 ( mile widziane ABS/HP/% do PE )

Helm: Wystarczy wyzywka +9 ( mile widziany bonus 10% ludzi )

Tarcza : Najlepiej jakas z NNO / moze byc 61 na jakas klase obowiazkowo z NNO / ewentualnie moze byc 10% ludzi lub 10/15 % na blok.

Bransoleta : BIale Zloto / Srebrna +9 , ewentualnie Bransa z niebianskich lez +7-9 moze byc z przeszywka lub jezeli lezki to z HP

Kolczyki : Biale zloto / Niebianskie Lzy +9 ( przydalby sie bonus 10% na ludzi )

Naszjnik : Niebianskie Lzy / ewentualnie jakis naszyjnik z HP / ABS

Buty : Jakis ABS / HP

Sila tej postaci opiera sie o mane. Jezeli odpowiednio ja zagospodaryzujemy to mamy duza szanse na wygrana w PVP !

Poradnik sie podobal ? Zostaw Lajka ! Motywuje mnie to do dalszej pracy !

Tutorial By MrPiotrek122 dla MPCforum. Wszelkie Prawa Zastrzezone

Opublikowano

To się nazywa ambicja i zaangażowanie, nie dość że jest zwolniony z pisania poradników bo jest Globcem to i tak zapierdala. Respekt.

Opublikowano

Hmm.. Tak naprawdę jeśli ktoś wybiera surę BM to trochę się powinien znać na grze, a jeśli się zna to niepotrzebny mu ten poradnik.. Mi w ogóle się nie przydał chociaż rzadko gram Surą BM, można powiedzieć że wcale :). Jeśli ktoś wybiera tą postać bez znajomości gry to może i mu się przyda... Jedyne co bym zmienił to Build full pvp :) Dla czego duszek (Ognisty Duch) zajmuje 4 miejsce? Ja bym to bardziej rozłożył tak : Mroczna Ochrona > Mroczna Sfera > Ognisty Duch > Duchowy Cios > Ogniste Uderzenie > Mroczne Uderzenie ( mam nadzieję że nie popełniłem błędów w nazwach =] ). Czemu tak? Po co nam Mroczna sfera na początku jak bez Ochrony będziemy padać ( na razie opcje od 1 lvl.. ), a tak przynajmniej trochę dłużej się utrzymamy z ochronką dzięki czemu zwiększają się nasze szanse ;) Ognisty duch jest bardzo przydatny.. Atakuje bez naszej woli dzięki czemu atakujemy jak by 2x.. Im wcześniej tym lepiej w pvp. Ognisty duch jest również bardzo przydatny chociaż mało osób o tym wie.. Jeśli mamy do czynienia z ninja, czy wojem na pewno się przyda ;) Reszty tłumaczyć nie muszę... Tak jak pisałem - O bonach każdy wie że powinno być jak najlepsze.. Jeśli ktoś by chciał poszedł by sobie na wiki, przeczytał jakie są bony i sam by wywnioskował które są najlepsze :) Nie dodałeś że w FMS powinny znaleźć się Umki nie Śr jak w przypadku eq exp.. To myślę tyle.. Poradnik jak poradnik, czytelny jest, ale czy ja wiem czy potrzebny? Może komuś pomoże.

Zbieram like ;x

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

1. Full PVP ( jezeli mamy dobre eq i spora ilosc many )

Mroczna Sfera -> Mroczna Ochrona -> Duchowy Cios -> Ognisty Duch -> Mroczne Uderzenie -> Ogniste Uderzenie

Nie zgadzam się z tym... Sfera ładuje się 24 sekundy, a ochrona na 1 pkt i na g10 daje tyle samo (33%) - jest zbugowana, tylko pe wolniej schodzi. Najlepszy build to Ognisty Duch, Mroczne Uderzenie, Mroczna Ochrona, Mroczna Sfera, potem jak kto woli. Dlaczego ? Duszek bije chyba co 3 sekundy, mroczne uderzenie co 7 sekund, więc będziemy zadawać obrażenia z dużo większą częstotliwością.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Boskie ! Dzięki . Zrób kolejny poradnik z wojem Mental

1375732994-U592769.png I Love Bao Bao + Miyoshi Jest Słodka ! :>

___________________________|______________________________|

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

2. Stanardowy ( uniwersalny pol pvp/ pol exp )

Mroczna Ochrona -> Mroczna Sfera -> Mroczne Uderzenie -> Ogniste Uderzenie -> Ognisty Duch -> Duchowy Cios
Z tym bym się nie zgodził, moim zdaniem powinno być
Mroczna Ochrona -> Ognisty Duch -> Mroczne Uderzenie -> Ogniste Uderzenie -> Mroczna Sfera -> Duchowy Cios
Wiem z doświadczenia bo grałem tak na wielu kontach, a nie grałem nigdy na innych postaciach niż bm więc doświadczenie w tej sprawie akurat mam ;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...